Title Image

Expositie Larissa Esvelt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Larissa Esvelt

juni 24, 2023 @ 08:00 - augustus 6, 2023 @ 17:00

Gratis

De absente baron

Larissa Esvelt toont een installatie in het Kunst-Torentje en andere werken in de Stuiver-Torentjes aan de Waterboulevard van 24-06-2023 t/m 06-08-2023. In het werk van Larissa lijken verschillende aspecten met elkaar te botsen. Niet alleen in het materiaalgebruik waarin de zachtheid van textiel contrasteert met tactiele hardheid van keramiek. Ook in de voorstelling lijken de objecten en installaties ons gelijktijdig zowel te willen aantrekken als af te stoten. Vanuit een uitnodigende voorstelling kunnen we ook een weerstand ervaren en ons ongemakkelijk voelen. Zoekend naar de verbinding tussen de historie van het torentje en haar liefde voor het werken met textiel, dook Larissa in de geschiedenis van de Twentse textielindustrie. Ze ontdekte dat een Enschedese voorouder ooit oprichter van een textielfabriek en een welvarend textielbaron was.

Het is een geschiedenis vol dubbelzinnigheid. Het sprookjesleven en de wellevendheid van de textielbaronnen stond in schril contrast met ongelijke koloniale verhoudingen, lage lonen en slechte werkomstandigheden van hun medewerkers. In hun verheven status waren ze zowel geliefd als gehaat. Ze zijn met de textielindustrie verdwenen maar in hun afwezigheid kleuren ze nog wel de Twentse geschiedenis.

Voor het kunsttorentje maakt Larissa een installatie in textiel en keramiek waarin ze die dubbelzinnigheid wil illustreren. Een boerenstoel lijkt door ingespannen armen als een troon te worden gedragen. Om iemand boven het alledaagse te verheffen of juist onderuit te halen? Die dubbelzinnigheid is aan de kijker, maar de zetel is leeg. De titelfiguur is verdwenen.

Larissa Esvelt (Wageningen, 1998) studeerde in 2020 af aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem.
Larissa verblijft een week als ‘artist in residence’ in het KunstHuis en exposeert van 24-06-2023 t/m 06-08-2023 in het Kunst-Torentje en in de Stuiver-
Torentjes.

 

https://www.larissaesvelt.com/

Gegevens

Begin:
juni 24, 2023 @ 08:00
Einde:
augustus 6, 2023 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

KunstTorentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490