Title Image

Expositie Marleen Kappe

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Marleen Kappe

augustus 11 @ 16:00 - september 23 @ 17:00

Gratis

Opening 11-08-2023 om 16:00 uur bij het Kunst-Torentje

Voor het Kunsttorentje construeert Marleen Kappe een installatie die herinneringen oproept aan de textielindustrie. Onderdelen die verwijzen naar weefgetouwen, machines en industriële gebouwen welke zijn verbonden door middel van weefdraden, worden als flarden van wat hier voorheen in werking was, getoond in een nieuwe ruimtelijke samenhang.

Het werk van Marleen Kappe beweegt zich tussen ruimtelijke tekeningen en installaties. Ze reageert daarin op structuren en ontwikkelen in de moderne wereld. Ze is gefascineerd door de neiging van de mens om een samenleving te creëren die steeds artificiëler wordt. In een wereld die meer en meer verstedelijkt tot een steeds complexere infrastructuur is er nauwelijks nog plaats voor natuurlijke elementen en ook de menselijke maat lijkt er te verdwijnen. Op de tekentafel ontworpen stedelijke landschappen, vormen een vastomlijnd grit waarin we als mens elke keer opnieuw onze plek moeten vinden. Nieuwe technologieën en economische verschuivingen brengen ontwikkeling en welvaart, maar overschrijven daarbij oude technieken en tradities. Zoals ook gebeurd is in Almelo waar het kunsttorentje een laatste overblijfsel is van de textielindustrie.

Met elementen welke refereren naar de urbane omgeving construeert Marleen Kappe haar tekeningen en installaties. Ze suggereren gelijktijdig zowel ontwikkeling als verval. In haar installaties woekeren architectonische- en machineonderdelen over een muur, worden nog net overeind gehouden door metalen buizen, of tuimelen over elkaar naar beneden.

Marleen Kappe verblijft van 7 t/m 11augustus als artist-in-residence in KunstHuis in Almelo en exposeert daarna tot 24 september in de torentjes.

Marleen Kappe (Deventer 1983) studeerde aan de AKI, ArtEZ in Enschede. Ze nam deel aan meerdere ‘Artist in Residences’ en exposeerde in binnen- en buitenland o.a. in Ierland, Duitsland en België. Recent toonde ze haar werk in Concordia in Enschede, de Papierbiënnale in Museum Rijswijk en in Uillinn West Cork Arts Centre, Skibbereen Ierland.

Foto = voorbeeld van een installatie van Marleen Kappe: The space which fades in between 2018, artist in residence PARK Tilburg, gemengde media, 18 x 11, 4 x 8 m

Gegevens

Begin:
augustus 11 @ 16:00
Einde:
september 23 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490