Title Image

Young at Art Festival

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Young at Art Festival

juni 12, 2021 @ 09:00 - augustus 29, 2021 @ 18:00

Young at Art verbindt

 

De verjonging van de Almelose kunst kondigt zich aan. Van 12 juni t/m 29 Augustus gaat het project Young At Art de uitdaging aan om in deze vreemde tijd verbintenis te zoeken met Almelo doormiddel van kunst. Young at Art wordt in 2021 georganiseerd door zes dames, allemaal uit Almelo. Alle zes zijn onder de dertig en daarmee het jonge bloed binnen de Almelose kunst. Door hun verschillende kunstvormen te combineren willen ze laten zien dat kunst niet alleen maar één vorm of idee is.

 

Menno Dimitri Ouderkerk (Nieuwe Twentse Kunst) vroeg aanjaagster Daphne Fernhout (Acteur en Kunstenaar) om een project op te zetten met jonge kunstenaars in het Kunst-Torentje. Het idee groeide uit tot het  Young At Art Festival toen meer Almelose instellingen, zoals de Kunsthal, Theater Hof 88 en het Kunsthuis van Erna Futselaar werden betrokken. Fernhout begon de zoektocht in haar netwerk naar jonge kunstenaars die verbintenis hadden met de stad Almelo. Ze kwam terecht bij Tess Hümmels (Textiel Kunstenares), Daphne Heeroma (Beeldend Kunstenaar & Docent), Bente van Olderen (Artist Educator), Tess Kosters (Theatermaker) en Lola Pani (Actrice, Tiktokker)

 

Op 27 juni is een hierbij aansluitende een voorstelling in Theater Hof 88 en opent een tentoonstelling in de Kunsthal, met onder andere de “How To TikTok Gallery” van Lola Pani. Verder kan de bezoeker een onderdeel worden van het festival door middel van een community art stuk begonnen door de dames met als doel afgemaakt te worden door de beschouwer.

 

Tijdens deze periode verblijven de dames in de nieuwe artist in residence locatie van Erna Futselaar het Kunsthuis aan de Trompstraat 2 te Almelo.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nieuwe Twentse Kunst en via de instagram @YAATAlmelo en facebook van het Kunst-Torentje.

 

Young at art is een project van de stichting Nieuwe Twentse Kunst en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Almelo en het Cogas Cultuurfonds.

 

Gemeente Almelo (@Gemeente_Almelo) | Twitter    Aanvraagtermijn Cultuurfonds is verlengd tot 1 juli

 

Expositie en performances van 12 juni 2021 t/m 29 augustus in en om het Kunst-Torentje

Expositie in de Kunsthal van 27 juni t/m 29 augustus

Voorstelling Young at Art op 27 juni in theater Hof 88

Spectaculaire opening Young at Art Festival met performance op 12 juni om 21:00 uur bij het Kunst-Torentje

Gegevens

Begin:
juni 12, 2021 @ 09:00
Einde:
augustus 29, 2021 @ 18:00
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Daphne Fernhout