Title Image

Froukje de Boer

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Froukje de Boer

oktober 22, 2022 @ 08:00 - december 4, 2022 @ 17:00

Gratis

Installatie: Glazen Ruimte, Glazen Stenen

 

Met water in kaart brengen van Almelo

 

Kan een plaats in zijn geheel gevat worden? Is de beleving van een plek in zijn totaliteit echt te beschrijven? Is het mogelijk een wandeling vast te leggen zonder de ervaring van elke specifieke beweging te begrijpen? Is een vervlogen moment deelbaar te maken? Terwijl alles haastig langs ons heen stroomt, waar houden we ons aan vast? Is het mogelijk een stad in kaart te brengen, wanneer alles om je heen altijd lijkt te veranderen?

 

Froukje de Boer (1994) is een beeldend kunstenaar geïntrigeerd door gesloten systemen en gebruikt haar installaties om onzichtbare processen weer te geven. Gestimuleerd door dagelijkse routines, gesprekken en voorwerpen destilleert zij omringende structuren om nieuwe leefomgevingen op te stellen.

 

Voor de installatie in het Kunsttorentje, wandelt de Boer door Almelo op zoek naar 22 plekken met water. Rivieren, fonteinen, ondergrondse watersystemen of een zwembad; elke waterplek wordt opgeslagen in één glazen steen. Het is een “niet-in-zijn-geheel” zichtbare route om “een plek” in kaart te brengen. Alle 22 glazen stenen met water zijn zichtbaar in het torentje, en veranderen subtiel van kleur gedurende de tijd als 22 opzichzelfstaande organismes die samen één geheel vormen. In de acht mini-torentjes langs de waterkant wordt fragmentarisch de water-wandeling weergegeven.

Gegevens

Begin:
oktober 22, 2022 @ 08:00
Einde:
december 4, 2022 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.kunsttorentje.nl

Locatie

KunstTorentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490