Filmroute

Filmroute

2010

 

A WALL IS A SCREEN is een combinatie van stadrondleiding en filmnacht, een groep mensen wandelt door de binnenstad van Almelo en beleeft op bijzondere plekken filmvoorstellingen op muren en objecten.

 

Start: Vrijdagavond 24 september om 21.00 verzamelen op het terras van de Bibliotheek aan het Baken.

 

Open: Voor iedereen die de stad Almelo en film op een ongewone manier willen ontdekken.

 

Veel binnensteden maken op dit moment dezelfde ontwikkeling door: woonruimte verdwijnt en ruimte voor bedrijfsmatige activiteiten als kantoren en winkels komen er voor terug. Overdag is er veel drukte, echter in de avonduren is de stad uitgestorven. Deze schijnbare “pauze” wordt gebruikt door de filmvertoners van A WALL IS A SCREEN om de binnenstad in te vullen met korte verhalende films, die speciaal voor de locaties zijn uitgezocht. Alsof er een stadsrondleiding wordt gegeven gaat een groep mensen op pad met de filmvertoners door de binnenstad van Almelo om op allerlei plekken bijzondere korte films te bekijken.

 

De films komen uit de databank van het onafhankelijke film festival in Osnabrück en zijn gemaakt door internationale filmmakers uit de hele wereld. Ze worden speciaal voor de locaties uit gekozen door de organisatie, het effect is daardoor heel bijzonder. Plekken worden medeplichtig aan het vertoonde beeld en bezoekers en passanten worden als figuranten in een nieuwe tijdelijke film scené.

 

A WALL IS A SCREEN is een initiatief van een aantal mediakunstenaars uit Hamburg. In Almelo wordt het tijdens de Atelier en Theaterroute aangeboden door het Media Art Flow Festival en het Independent Film Festival Osnabrück via het project Grenswerte van de Euregio.

 

Almelo heeft als primeur dat het internationale project hier voor het eerst op Nederlandse bodem te zien is.

 

Het Independent Film Festival Osnabrück

 

www.filmfest-osnabrueck.de

 

Het Media Art Flow Festival in Almelo

 

www.maffestival.eu

 

met dank aan:

 

Grenswerte / KCO / Kulturbüro Münsterland / Interreg Deutschland Nederland

 

Date

februari 7, 2015

Category

NTK Archief