Title Image

Pop-Up Expo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pop-Up Expo

augustus 7, 2021 @ 14:00 - 18:00

Gratis

Pop-Up Expo biedt via leegstaande etalages een podium voor lokale kunstenaars.

 

Opening 7 augustus tussen 13:00 en 17:00 uur

 

Het viel voor de kunst vaak niet mee in Coronatijd. En deels geldt dat nog steeds. Niet alleen theatervoorstellingen, concerten en optredens werden geschrapt. Ook musea, expositieruimtes en galeries kenden stevige beperkingen. Een gemis voor kunstminnend publiek, maar het tikte vaak nog zwaarder aan bij de makers in de kunst. Zij misten een podium om hun werk aan het publiek te tonen. En ook Almelose beeldend kunstenaars laten natuurlijk graag hun werk zien.

De Grotestraat beleeft een transitie. Een deel van de winkels verschuift naar het centrum van Almelo. Ook het gebied rond de Grotestraat-Noord zal zich ontwikkelen naar een nieuwe mix met minder winkels en meer werken en wonen.  Veel panden wachten nog op een nieuwe functie. Etalages vormen tijdelijk minder fraaie gaten in het straatbeeld. Daar wordt aan gewerkt, zoals dat in de Grotestraat door oplettende bezoekers inmiddels op meerdere plekken al is te zien.

De Pop-Up Expo in de Kerkstraat 1 t/m 7, maakt gebruik van de leegstaande etalages in dit mooie zijstraatje van de Grotestraat-Noord. De eerste expositie is samengesteld uit een selectie werken van Aschwin Huiskes, John Reinders en Menno Dimitri Ouderkerk en Randy van Lingen. Kerkstraat 1 zal daarnaast op gezette tijden ook als expositieruimte te bezoeken zijn.

Tijdens de Atelierroute op 18 en 19 september zal in de Pop-Up Expo het werk van Ans Hoffmann en Hubert van Mastrigt te zien zijn. Daarna zal wisselend aan Almelose kunstenaars een podium geboden worden.

De Pop-Up Expo is een project van Almelose kunstenaars gedragen door de stichting Nieuwe Twentse Kunst en wordt mogelijk gemaakt door Almelo Promotie, Spijker-Vastgoed-BV en Q Soundsolutions.

 

Gegevens

Datum:
augustus 7, 2021
Tijd:
14:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Locatie

kerkstraat 1 Almelo