Title Image

Herman Krikhaarprijs 2020

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herman Krikhaarprijs 2020

november 7, 2020 @ 09:00 - november 15, 2020 @ 18:00

Gratis

Expositie van 7 -11-2020 t/m 15-11-2020 in Kunsthal Hof 88 in Almelo

 

De Herman Krikhaarprijs is de officiële kunstprijs van Almelo. Deelnemen kunnen beeldende kunstenaars, die woonachtig zijn in Almelo of daar zijn of haar beroepspraktijk (bijvoorbeeld: atelier) hebben. Daarnaast moeten ze een afgeronde studie op het gebied van de beeldende kunsten hebben doorlopen of een jarenlange actieve beroepspraktijk kunnen aantonen. De winnaar van de Herman Krikhaarprijs ontvangt een vrij te besteden werkbudget van 500 euro voor zijn of haar kunstenaarschap.

In 2020 wordt de winnaar van de prijs door middel van een korte video bekend gemaakt. Dit heeft natuurlijk te maken met de bijzondere omstandigheden rondom Covid 19, maar is tegelijkertijd een uitdaging. De expositie kan gewoon bezocht worden, met een maximum aan bezoekers tegelijkertijd. Er is echter geen grote opening dit jaar. De uitslag wordt om 17.00 uur op 8 november op de social media van de stichting Nieuwe Twentse Kunst (Facebook, Instagram en You Tube) via een video gepubliceerd.

 

DE JURY VAN 2020 BESTAAT UIT:

 

Marloes Buijvoets

 

Marloes is ontwerper van sieraden van goud en zilver. Ze is ook bestuurslid geweest van de vereniging van goud en zilver VGZ. Ze woont en werkt in Arnhem.

 

Jojanneke Dekens

 

Jojanneke is een multimediaal kunstenaar afkomstig uit Deventer, die met hele verschillende materialen kunst maakt. Ze exposeert op vele locaties in Nederland en is kunstcoach voor basisscholen.

 

Gertjan Scholte-Albers

 

Kunstschilder Gertjan trekt er al 20 jaar met zijn fietskarretje op uit, niet om de elementen te trotseren maar juist om deze te gebruiken om zijn beleving van het landschap dat zich voor hem uitstrekt te voeden.
Gertjan werkt buiten en doet dat voornamelijk in de Groningse gemeente Hoge Land.

 

De Herman Krikhaarprijs is een project van de Stichting Nieuwe Twentse Kunst en wordt mogelijk gemaakt door:

 

De Gemeente Almelo en Stichting Indigo

Gegevens

Begin:
november 7, 2020 @ 09:00
Einde:
november 15, 2020 @ 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthal Hof88
Elizabethhof 6
Almelo, 7607ZD Nederland