MAFF in Kloster Bentlage

MAFF in Kloster Bentlage

2015

 

MAFF Preview bij Kloster Bentlage in Rheine Duitsland.

 

Op zaterdagavond 18 april 2015 organiseerde de stichting NTK in samenwerking met Kloster Bentlage in Rheine een preview van MAFF 2015. Tijdens de avond werd er installatie- en lichtkunst gepresenteerd in en rondom het klooster.

 

Kloster Bentlage organiseert tijdelijke exposities waar kunstenaars van over de hele wereld hun werk presenteren. Hedendaagse grafiek speelt hierin een belangrijke rol. De voormalige boererij die zich naast het klooster bevindt, wordt gebruikt als grafiekwerkplaats. De symposia en workshops die hier plaatsvinden, maken van Kloster Bentlage een dynamische plek waar ontmoetingen tot stand komen.

 
Concerten, rondleidingen, lezingen en workshops worden regelmatig door Kloster Bentlage georganiseerd. Daarnaast is het klooster al meer dan 50 jaar het thuis van het Europese sprookjesgenootschap. In de noordelijke vleugel van het klooster bevindt zich een archief waar een grote verzameling sprookjesboeken uit verschillende landen te vinden is.

 
Het museum gelegen in de oosterlijke vleugel van Kloster Bentlage verenigt twee verzamelingen onder een dak. In de tentoonstelling over de kloostergeschiedenis zijn kunstwerken te zien die zich al langer dan 500 jaar in het klooster bevinden. Onder andere de twee laatmiddeleeuwse reliekentuinen en twee versierde altaren die uniek zijn Europa.

 
De Westfaalse galerij die zich op de eerste verdieping van het klooster bevindt, presenteert moderne kunst van Westfaalse kunstenaars. Werken uit de verzameling van het LWL-Museum, het landelijke museum voor kunst en cultuur, tonen de ontwikkeling van de schilderkunst van expressionisme tot en met abstracte kunst. Werken van bekende Westfaalse expressionisten zoals August Macke, Otto Modersohn, Christian Rohlfs en Wilhelm Morgner zijn hier te bekijken.

Date

juli 7, 2015

Category

NTK Portfolio