Title Image

Installatie Bart Pols

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Installatie Bart Pols

mei 1 @ 08:00 - juli 10 @ 17:00

Gratis

Installatie ‘GOLVEN EN FANTOOMPIJN’ van Bart Pols in het Kunst-Torentje

 

1-5-2022 t/m 10-7-2022

 

De expositie ‘Golven en fantoompijn’ in het Kunst-Torentje te Almelo is een installatie van reeds bestaande sculpturen en een performance, die gezamenlijk een nieuw werk vormen.

 

Het werk van Bart Pols ontspringt meestal vanuit een autobiografische aanleiding, waarna hij dit, met een onderzoekende houding naar tegenstellingen

naar een beeld probeert te vertalen.

 

Bart Pols:

 

“Na het plotseling overlijden van mijn vriendin, Eline, in september vorig jaar ben ik werken gaan maken om met dit verlies om te gaan en om deze universele thema’s van leven en dood, liefde en verlies, naar beeld te vertalen. Dit werk kan dus worden gezien als een hommage aan Eline, maar hopelijk ook als een vertaalslag van de thema’s die ik zojuist noemde. Het verlies van een dierbare is namelijk iets waar de meeste mensen vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Desondanks gaat het leven door en daarom zou ik dit werk ook niet als zwartgallig willen zien, maar juist als een eerbetoon aan de liefde.”

 

De installatie bestaat uit de werken “Bois pour le bois” waar een boomstam in een klimgordel hangt, “Not a pietà 2” dat een referentie is naar een klassieke pietà, maar met de intentie van een hommage aan de liefde is gemaakt. En het werk “Vlees is leed” dat verwijst naar het leed van ons eigen vlees, van ongemak, pijn en verlangen. Tijdens de opening op zondag 1 mei om 17:00 uur doet Bart een performance waarbij hij zelf in de klimgordel boven de pietà zweeft, totdat hij zich verlost en zijn lichaam vervangt voor de boomstam.

 

De mini kunsttorentjes langs het water worden ook gevuld met werk van Bart Pols. Deze werken resoneren met het grotere werk in het Kunst-Torentje.

 

Locatie: Egbert Gorterstraat 7 Almelo. Het Kunst-Torentje is 24/7 open.

Gegevens

Begin:
mei 1 @ 08:00
Einde:
juli 10 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490