Wir werden sehen

Wir werden sehen

2014/2015

 

Scholen uit de Euregio verbonden door Augmented Reality!

 

Dankzij de komst van het digitale tijdperk worden fysieke grenzen steeds minder belangrijk. Augmented Reality, oftewel toegevoegde realiteit is een belangrijke ontwikkeling. Een voortuitgang die meer en meer omarmt wordt door gebruikers van smart devices zoals smart phones en tablets. Om toekomstige generaties al vanaf de basisschool kennis te laten maken met Augmented Reality, oftewel AR, heeft de stichting Nieuwe Twentse Kunst samen met projectpartners een project uitgewerkt onder de naam “Wij zien wel!” / “Wir werden sehen!”. In dit project, dat op de scholen in augustus 2014 van start gaat, gaan leerlingen van basisscholen in Nederland en Duitsland zelf aan de slag met het ontwerpen en maken van AR toepassingen. Het doel van het project is dat scholen in het basisonderwijs in de EUREGIO met elkaar worden verbonden door Augmented Reality en dankzij deze “digitale” weg elkaar beter leren begrijpen en gaan samenwerken.

 

De stichting Nieuwe Twentse Kunst heeft voor het project een subsidie verkregen vanuit INTEREG IV van 25.000 euro. Daarnaast zijn NTK en Kloster Bentlage (Rheine) cofinanciers.

 

De andere betrokken organisaties zijn de Stadt Rheine, Kreis Steinfurt, Landschaftsverband Westfalen-Lippe (LWL), EUREGIO-Gesamtschule (Rheine), Stichting Skoe (Enschede) en Kunstenmakers.

 

Het project “Wir werden sehen” wordt in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Stichting NTK en Kloster Bentlage . Het wordt begeleid door het programmamanagement van en bij de EUREGIO.

 

Bij dit project is een ibook, AR voor het primair onderwijs, verschenen. Deze kunt u (Nederlandse versie en de Duitse versie) gratis downloaden in de ibook store.

 

interreg-footerEuregio

Date

januari 27, 2015

Category

NTK Archief