Real AR

Real AR

2012

 

Hoe kunnen we jongere generaties nog bereiken als deze zich zo in zichzelf keren? Vanuit deze gedachte wordt in 2012 REAL Augmented Reality door de stichting NTK ingezet.

 

Een afbeelding van een verhaal in een voortuin, op het mooiste terras van de stad. Persoonlijke verhalen, de uiterste uiting van het ik, op de plek in de openbare ruimte waar hij het meest opvalt. Dat kan met de toepassing van Augmented Reality op smartphones en tablets.

 

Aangezien AR enkel met smartphone of tablet waar te nemen is, is AR niet direct zichtbaar in de werkelijkheid. Hoe maak je het virtuele zichtbaar in de werkelijkheid? Met dit idee is het REAL AR concept bedacht.

Met REAL AR wordt Augmented Reality verbonden aan het projecteren op specifieke locaties, bijvoorbeeld op gebouwen of objecten. Door het projecteren van AR kunst op een specifieke locatie wordt de AR uit de beslotenheid van de smartphone en tablet gehaald.

 

In 2012 bieden we jongeren workshops 3D beamen op gebouwen of objecten aan in combinatie met workshops Augmented Reality.

 

Tijdens de REAL AR workshops gaan jongeren aan de slag met het verbeelden van op social media ontstane verhalen. De vormgeving bestaat uit het maken van korte video’s, deze worden verwerkt in AR layers. Deze zijn ten tijde van het festival niet alleen op smartphones en tablets te zien, maar worden in de avonduren van het festival in de openbare ruimte geprojecteerd op de locaties waar het verhaal zich zou kunnen afspelen in de stad.

 

Door jongeren actief aan de REAL AR workshops te laten deelnemen, kunnen ze zelf bepalen welk verhaal ze willen tonen aan een groter publiek in de openbare ruimte. Ze worden bewust van het feit dat ze met social media hun eigen verhaal maken en dat dus alles wat ze met hun ego virtueel op internet doen, daadwerkelijk door kan dringen tot de realiteit, in dit geval een presentatie van een projectie in de binnenstad van Almelo tijdens MAFF 2012.

 

Uitvoering presentatie: Tijdens het Media Art Flow Festival in Almelo 2012 op locatie in de binnenstad van Almelo als open workshops.

 

Aantal jongeren: 120

Date

februari 7, 2015

Category

NTK Archief