Title Image

Pop up expo

POP UP EXPO vanaf augustus 2021

“Ruimte om te exposeren in Almelo”

 

Vanaf augustus 2021 is de Pop up expo geopend aan de Kerkstraat in Almelo. Het initiatief komt vanuit de Almelose kunst. Projectleider is Kees Heemskerk.

 

Meer info te verkrijgen via stichtingntk(at)gmail.com

 

Grafisch werk: Randy van Lingen

PROGRAMMA

Tot en met 17 oktober 2021

werk van Ans Hoffmann en Hubert van Mastrigt

Exposanten in de etalages

Randy van Lingen:

 

Als professioneel freelance kunstenaar/illustrator is Randy van Lingen in 1990 begonnen. In die periode heeft hij voor diverse bedrijven gewerkt zoals reclamebureaus, uitgeverijen en particuliere opdrachtgevers en organisaties.

Naast de commerciële opdrachten blijft Randy werken aan zijn vrije schilderijen en objecten. Waarbij elke dimensie en materiaalsoort voor hem de uitdaging vormt om te komen tot een nieuwe manier om dingen te creëren. Hij verstaat de kunst om een fabelachtige schildertechniek te combineren met een tomeloze fantasie. De kenmerkende en unieke stijl van zijn werk kan als licht erotisch worden betiteld.

Menno Dimitri Ouderkerk:

 

In de geschiedschrijving zijn oorlog en geweld een belangrijke richtinggevende factor in ons menselijke bestaan. Wetenschappelijke inzichten en technieken worden ontwikkeld tot heil van de mens, maar ook tot de vernietiging van die mens. Het onderscheid tussen bedreigende en behulpzame elementen in de menselijke leefomgeving is verworden tot een diffuse en complexe indeling: de dingen om ons heen zijn niet zoals ze lijken te zijn in de hedendaagse werkelijkheid.

Ouderkerk stelt de betekenis van de historie en de symbolen ter discussie. In zijn werkproces uit zich dat in een samenspel tussen associatie en logisch verband. Daarbij plaatst hij ook zichzelf in het werk, met name zijn positie als kunstenaar in de maatschappij.

Aschwin Huiskes:

 

Mijn werk uit de begin periode 2005 verwijst naar de tijd voor de massaproductie, toen er nog tijd en aandacht was voor originaliteit en kwaliteit. Mijn latere werk is meer maatschappijkritisch. In ons allen zitten de hoofdzondes, waarvan er vaak één sterk naar voren komt. Deze zonde maakt deel uit van onze persoonlijkheid. Ik heb dit verbeeld in een serie van zeven bijzettafeltjes, waar de zeven hoofdzondes in verborgen zijn. Op het moment ben ik vooral veel bezig met street art.

Hans Hunter:

 

Na een lange loopbaan als kapper is Hans zich verder artistiek gaan uiten. Tijdens en na de atelierroute (vanaf 18 september 2021) is er een mozaiek te zien van Hans in één van de etalages.

MET DANK AAN:

Spijker-Vast-Goed B.V.