Title Image

Expositie Willem Jakobs & Pieter Drift

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Willem Jakobs & Pieter Drift

februari 24, 2018 @ 17:00 - april 15, 2018 @ 18:00

In het Kunst-Torentje Almelo

Op 24 februari van 12.00 t/m 16.00 uur performance in het Kunst-Torentje, daarna om 16.00 uur opening.

Beeldend kunstenaar Pieter Drift (Vlaardingen, 1967) studeerde in 1991 af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam (Vrije Grafiek) en maakt etsen, tekeningen en collages. Willem Jakobs (Benthuizen, 1971) studeerde in 1995 af als beeldhouwer, maar volgde daarna een nieuwe opleiding en werd landschapsarchitect.

Sinds 2012 vormen Willem Jakobs en Pieter Drift een kunstenaarsduo. Beiden zijn ze woonachtig in Arnhem. Door in te spelen op de situatie geven we de werkelijkheid een twist, zodat er een poëtisch beeld ontstaat. Hun handelsmerk is een witte tafel met twee stoelen waarmee ze diverse acties hebben ondernomen. Van kwartetten tijdens een rit in een trolleybus tot een vaarwel van het uitzicht van de Rijnzaal in Museum Arnhem.

Over hun werk

Wekelijks geven ze een digitale update op Facebook van hun performances in het open veld. Met hun projecten willen zij mensen op een andere manier naar hun dagelijkse omgeving laten kijken. Dit keer is het de beurt aan het kunst-torentje. Ooit was het de hoektoren van een textielfabriek in het centrum van Almelo. Elke plek op aarde heeft zijn eigen geschiedenis maar niet altijd is deze terug te vinden. Deze toren is een tastbaar beeld van het verleden van Almelo in de twintigste eeuw. Dit gegeven is het startpunt van het project ‘Doorknokkers (ondanks tegenslag)’ van Willem Jakobs en Pieter Drift. Volgens Oscar Wilde is de enige plicht die we tegenover de geschiedenis hebben, haar te herschrijven.

Gegevens

Begin:
februari 24, 2018 @ 17:00
Einde:
april 15, 2018 @ 18:00
Evenement Categorie:
Site:
www.kunsttorentje.nl

Locatie

Almelo
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Nieuwe Twentse Kunst
E-mail:
stichtingntk@gmail.com