Title Image

Nelleke Bosland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nelleke Bosland

juli 16, 2022 @ 08:00 - augustus 28, 2022 @ 17:00

Gratis

Installatie in het Kunst-Torentje en in de Mini Kunst-Torentjes in Almelo

 

Met plakband en bewegende lichtprojecties verandert Nelleke Bosland bestaande architectuur in vervreemdende werelden. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. Spiegelende vlakken zorgen voor een verwarrende herhaling. De locatie vervlecht zich zo met de projectie, de tape zorgt voor onverwachte ruimtelijke verbindingen en smeedt tegelijk alles tot één geheel. Gepresenteerd in zelf geconstrueerde afgebakende ruimtes, ontvouwt er een abstracte en gekleurde wereld.

 

In het locatie specifieke werk van Nelleke Bosland is sprake van verschillende perspectieven op de werkelijkheid. Vanuit verschillende standpunten is de ervaring van de werkelijkheid verschillend. Met lijnen in de ruimte schept zij een metafoor van functioneren in een complexe samenleving die steeds lastiger te begrijpen is.

 

Bij het kunsttorentje in Almelo maakt zij site-specifieke tapetekeningen die de architectuur van het kunsttorentje verbindt met de architectuur van de gebouwen in de omgeving. Een driedimensionale tekening binnen en buiten op de wanden, de vloer, de ramen, de muren en de straat rondom het torentje.

 

Nelleke Bosland woont en werkt in Amsterdam. De stedelijke architectuur en de drukte van de stad is in al haar werk terug te zien. Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Nieuwe Academie Utrecht. Zij exposeert sindsdien met site specifieke tekeningen en videowerken.

 

www.nellekebosland.nl

Gegevens

Begin:
juli 16, 2022 @ 08:00
Einde:
augustus 28, 2022 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

KunstTorentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490