Title Image

Expositie Marloes Staal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Marloes Staal

april 13, 2019 @ 07:00 - juni 3, 2019 @ 00:00

Gratis

‘If you cut me, I’ll bleed’ 13-04-2019 t/m 02-06-2019

Marloes Staal studeerde in 2014 af aan de AKI in Enschede, daarna studeerde ze nog twee jaar in Rotterdam aan de Bacademie. Op het moment werkt ze in Leipzig. Marloes Staal over haar eigen werk:. “Mijn werk bestaat voornamelijk uit sculpturen en fotografie, waarmee ik de dynamische relatie tussen de mens en zijn omgeving onderzoek.

Deze constant veranderende relatie tussen het vormen en tegelijkertijd gevormd worden vertaal ik naar beelden die de menselijke maat onderzoeken in zowel het natuurlijke als gecreëerde landschap. Mijn sculpturale werk is daardoor figuratief maar geabstraheerd, gebaseerd op archetypische elementen van het landschap en vervaardigd met veelgebruikte materialen waarmee ik reflecteer op de betekenis van deze materialen in het dagelijks leven en hun bredere invloed in de wereld.

Het werk ‘If you cut me, I’ll bleed’ is laag voor laag uitgeknipt in een stapel van 40 dekens.

Er is een oude en diepe verbintenis tussen ons fragiele lichaam en de dekens die ons warm houden. Ze beschermen ons door de nacht, we delen ze met anderen, we nemen ze mee, of bouwen er tenten mee in tijden van nood. In dit geval lijken ze ook op de lagen van de aarde en zijn kwetsbaarheid. Waar we bouwen, construeren, en creëren, is ergens anders een pit waar deze materialen vandaan komen. En net als wij, bloedt het landschap.”

Gegevens

Begin:
april 13, 2019 @ 07:00
Einde:
juni 3, 2019 @ 00:00
Kosten:
Gratis
Site:
www.kunsttorentje.nl

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Nieuwe Twentse Kunst
E-mail:
stichtingntk@gmail.com