Title Image

Expositie Lucas Sloot

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Lucas Sloot

maart 18, 2023 @ 08:00 - april 30, 2023 @ 17:00

Gratis

Er gebeuren vreemde dingen in het Kunst-Torentje!

CLUEDO

Expositie door Lucas Sloot in het KunstTorentje en de acht mini-kunsttorentjes

Twee maanden geleden leek het of er een gigantische kist met museale kunst in het KunstTorentje was geperst (Hoe had Cas Kalver die erin gekregen?), recent leek het een ruimtelijke collage van gekleurd folie en grote foto’s, gecombineerd met sloopmateriaal uit de directe omgeving (Saskia Koster griste ze soms letterlijk onder de handen van nabij werkzame slopers weg). Nu lijkt er zelfs een wenteltrap naar de bovenverdieping in de toren gebouwd te worden. Volgens Lucas Sloot gebeuren er namelijk vreemde dingen op de bovenetage. Daar zouden we met hem meer van willen weten. Lucas Sloot vroeg ook bevriende kunstenaars om het samen met hem nader te onderzoeken. Hen wordt gevraagd een element aan het werk toe te voegen dat mogelijk een spoor onthult in dit verhaal.

Lucas Sloot werkt als kunstenaar graag met hout. Wanneer constructies zoals we die gewend zijn in een ander materiaal worden uitgevoerd ontstaat een vervreemdende relatie met de wereld. Dat is een belangrijk thema in zijn werk. Een verschuiving binnen betekenisvolle verbanden tussen hemzelf en de dingen in zijn omgeving. Alles staat voor Lucas Sloot met elkaar in verband en we begrijpen de wereld vooral in samenhang. Maar wat gebeurt er als één van die dingen verandert? Om dat te snappen onderzoekt Lucas Sloot die veranderingen zowel analyserend als op een gevoelsmatige manier. Zijn werk vraagt je opnieuw om je heen te kijken naar de mogelijkheden en beperkingen van de dingen om je heen.

In eerder werk voerde Lucas Sloot hoogspanningsmasten uit in hout. Een hoogspanningsmast kun je normaal in bijna elk landschap tegenkomen, maar wat gebeurt er wanneer hij dat in een herkenbaar ander materiaal maakt. Door het zo uit te voeren probeert Lucas Sloot gangbare structuren los te wrikken en zo ‘gaten te maken naar de realiteit daarachter’. Hij hoopt zo dat we zaken op een andere wijze kunnen zien en overdenken.

Lucas Sloot (Zevenaar 1988, afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem in 2016) verblijft van 13 t/m 18 maart als ‘artist in residence’ in het Kunsthuis en exposeert in het KunstTorentje en de acht mini-kunsttorentjes.

[Bij foto: ‘Missing Stairs’]

Wanneer we omhoog kijken in het KunstTorentje staren we boven in een donker gat. Wat speelt zich daar af? Een ruimtevullende wenteltrap lijkt ons straks naar mogelijk antwoord te kunnen leiden …..

Met dank aan:

Cogas cultuurfonds

Gemeente Almelo

Kunsthuis Almelo

Gegevens

Begin:
maart 18, 2023 @ 08:00
Einde:
april 30, 2023 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

KunstTorentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490