Title Image

Kunst-Slachting Performance Kim Engelen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst-Slachting Performance Kim Engelen

december 11, 2021 @ 16:00 - 17:00

Gratis

Kunst-Slachting Performance op 11 December om 16:00

Op 11 december performance in het Kunst-Torentje. Kim Engelen gaat dan haar werk “slachten” en verkopen aan de hoogste bieder.

Questioning my Significance

De Kunst-Slachting Performance aan het einde van de tentoonstellingsperiode zal het bestaande kunstwerk terug naar haar basismaterialen deconstrueren: papier, ijzer en plastic. In deze performance gaat Kim Engelen het door haar gemaakte rode brug-kunstwerk in het Kunst-Torentje ‘slachten’. Niet echt slachten, maar wel helemaal uit elkaar halen en recyclen.

De Performance is een vernietiging van de constructie. Met de vraag: Wat is de betekenis of waarde van het kunstwerk? Zijn de meeste echte waardevolle dingen sowieso niet kwetsbaar en tijdelijk? Zoals het leven? De drie overgebleven elementen (papier, ijzer, plastic) worden geveild door een veilingmeester.

Miss Almelo gaat deze drie pakketjes buiten aan het publiek laten zien. En ze dan vervolgens naast de veilingmeester op drie sokkels te plaatsen. De veilingmeester zal ze dan ‘serieus’ maar voor een ludieke prijs van €1 per kavel verkopen aan het aanwezige publiek. Uitnodiging-video: https://youtu.be/QnYzfB53HS4

 

Kim Engelen

Ik wil verbinding maken met mijn bruggen. Mijn Bridge-Performances zijn voor mij een kunstmatige en redelijk veilige manier om dit te doen. Net zoals een brug kunstmatig wordt aangelegd om een mogelijk obstakel, zoals water, te overbruggen en mensen en locaties met elkaar te verbinden.

Tijdelijke ontmoetingen spelen een belangrijke rol in mijn werk. Schijnbare contrasten vind ik curieus, zoals verbinding en loslaten. Intimiteit en afstand. Thuis en verstoring. Verbinding en verbroken verbindingen.

Het Kunst-Torentje is een transparante semi-openbare kunstruimte. Hier kon ik 1 week lang in mijn eigen bubbel werken, maar was ik toch volledig zichtbaar voor het publiek (als in een aquarium).

In mijn kunstpraktijk denk ik na over het maken van verbindingen. Niet als doel op zich. Maar meer als startpunt in eindeloze lessen in, communicatie verbeteren, grenzen stellen en jezelf blijven of worden. Kortom, zelfverbetering door en in tijdelijke gemeenschappelijke constructies.

Gegevens

Datum:
december 11, 2021
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie