Title Image

Cas Klaver

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cas Klaver

december 10, 2022 @ 08:00 - januari 22, 2023 @ 17:00

Gratis

Is het wel zinvol om logisch te reageren in een absurde wereld? Zijn er wel zinvolle antwoorden op vragen vanuit een niet te vatten werkelijkheid? Voor Cas Klaver is dat nog maar de vraag. Op een absurde wereld reageer je misschien wel het beste met absurdisme.

Kunst-Torentje

Cas Klaver krijgt de kans om als artist in residence juist hier zijn werk te tonen en hij reageert met absurdisme. Hoezo zichtlocatie? Zijn kunst lijkt hij juist aan het zicht te willen onttrekken. De museale bekisting vormt hooguit een prikkel om er nog een glimp van op te willen vangen. Of kijken we verkeerd en geldt ook hier “What you see is what you get”? Cas Klaver stelt ook over kunst nou eenmaal graag vragen. In de acht mini-kunsttorentjes langs de waterboulevard zet Cas de verwarring voort. Acht afzonderlijke werken die ons met vragen achter laten. Als beeldende grappen waarin we de clou denken te missen. Cas Klaver studeerde in 2019 af aan de AKI ArtEZEnschede. In welk jaar hij ook de examencatalogus ontwierp. Cas woont en werkt in Enschede als maker in de kunst en grafisch vormgever.

Kunstenaar als kunstobject

Cas Klaver trachtte zichzelf te verkopen als kunstwerk. “Allereerst belde ik Sotheby’s. Dat is de grootste online veiling van de wereld. Ik vroeg of het mogelijk is om mezelf als kunstwerk te verkopen. De man aan de telefoon antwoordde: It doesn’t master what you sell, but the artists have to be esthablished. Helaas zijn mijn ouders dat niet” Catawiki reageerde als volgt: Beste Cas, Heel erg bedankt voor het indienen van het object. Ik waardeer de tijd en moeite die u heeft gestoken in het indienen van dit object. Ik wil graag mijn feedback delen in de hoop dat het nuttig zal zijn in het geval u besluit om iets anders in te dienen. “Superleuk concept, maar jammer genoeg niet geschikt voor Catawiki”

Gegevens

Begin:
december 10, 2022 @ 08:00
Einde:
januari 22 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Almelo
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Kees Heemskerk
Telefoon:
0648487490