ARTFLOW

Euregionaal Kunstproject
banner afc_edited-1
banner afc_edited12_edited-1
banner afc_edited-1
banner afc_edited12_edited-1

“Thuis voor de buis, Heimatsender”

Kolkschool Almelo 10 november | M44 Münster 25 november

 

‘Thuis voor de buis, Heimatsender’ wil de goede oude huiselijkheid terugbrengen. Niet alleen vanuit nostalgisch oogpunt, maar vooral door de link te leggen naar de informatietechnologie van de huidige tijd. Doel is uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse kunstenaars en muzikanten en de vraag wat grensoverschrijdende kunst tegenwoordig nog betekent.

 

Tijdens twee live televisie momenten komen artiesten, kunstenaars en televisiepubliek met elkaar in contact en zullen zij onderdeel zijn van een kunstuitzending. Het geheel krijgt de uitstraling van een huis met verschillende kamers, waartussen men zich kan bewegen.

 

De televisie uitzendingen zijn live te volgen op het Art Flow Channel op You Tube en op facebook. De opgenomen beelden worden in 2019 gebruikt bij het volgende Art Flow lichtkunst evenement in de Euregio. De inhoud van beide uitzendingen bestaat uit optredens van muzikanten, analoge- en digitale workshops, projecties en interviews met betrokkenen. In de lijn van het All Mellow straatmuziekfestival presenteert Paco Plumtrek haar muzikale inbreng onder de naam The All Mellow Show, zoals onder andere het Duits-Nederlandse duo Arthur Adam en Stefan Schneider AASS.

 

Het televisieproject is een samenwerking tussen stichting Nieuwe Twentse Kunst, stichting Paco Plumtrek uit Almelo, het Rundfunkmuseum in Havixbeck en het M44 Meeting Center in Münster. Doel is om een platform voor internationale kunst en culturele samenwerking te creëren.

 

Mensen, die de uitzendingen willen bijwonen kunnen zich melden als “televisie publiek”. Er is beperkt plek en reserveren is nodig.

 

Aanmelden kan op stichtingntk@gmail.com

 

DATUM: zaterdag 10 november 2018

TIJD: 19.00 – 0.00 uur

LOCATIE: Kolkschool, Kolkstraat ingang Paco Plumtrek, Almelo

 

DATUM: zondag 25 november 2018

TIJD: 14.00 – 20.00 uur

LOCATIE: M44, Johann-Krane-Weg 44, 48149, Munster

 

“Thuis voor de buis | Heimatsender” wordt mogelijk gemaakt door 

 

Achter de naam taNDem staat het INTERREG V A project “Kunstverbinding – Kunstverbindung”. Binnen dit project werken de EUREGIO, Cultuurmij Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de Stadt Osnabrück, de Landkreis Osnabrück en de Provincies Gelderland en Overijssel samen aan het versterken van de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied.

 

Het project “Kunstverbinding – Kunstverbindung” wordt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Provincies Gelderland en Overijssel, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium des Landes NRW.

logoubersicht