Herman Krikhaar Expositie

Herman Krikhaar Expositie

HERMAN KRIKHAARPRIJS EXPOSITIE 2017

 

De Herman Krikhaarprijs bestaat sinds 2008 en is inmiddels een begrip in Almelo. De prijs wordt georganiseerd om het belang van beeldende kunst in Almelo te onderstrepen. De aanwezigheid van beeldende kunst is niet iets vanzelfsprekends. Een middelgrote stad als Almelo mag er trots op zijn, dat vele kunstenaars er willen werken en leven.

Tijdens de Herman Krikhaarprijs expositie wijst een deskundige jury een winnaar aan op basis van ingeleverd werk. Het in te leveren werk mag echter niet groter zijn dan 1 x 1 x 1 meter. Deze winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro ter ondersteuning van zijn of haar kunstpraktijk.

De deelname aan de prijs is voorbehouden aan beeldend kunstenaars wonend of werkend in Almelo, die professioneel actief zijn op het gebied van de kunsten. Beeldend kunstenaars uit alle disciplines mogen met de expositie meedoen. Voor de Krikhaarprijs 2017 hebben zich 31 kunstenaars aangemeld.

De stichting Nieuwe Twentse Kunst is namens de familie Krikhaar verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse Almelose kunstprijs.

 

Locatie: 4de etage van de Javatoren, Stationstraat 11, 7607 GX Almelo

21 oktober 2017 t/m 26 november 2017

21 oktober opening 14.00 uur

22 oktober prijsuitreiking om 16.00 uur door Christien van Wijk, wethouder cultuur gemeente Almelo.

 

De Herman Krikhaarprijs 2017 wordt mogelijk gemaakt door:

Cogas – De gemeente Almelo – Frame offices – De Hoofdzaak