MAFF poetry slam

MAFF poetry slam

2015

 

Tijdens de 9e editie van het Media Art Flow Festival is in 2015 een uitstapje naar de literatuur gemaakt.

 

De MAFF Poetry Slam Twente was de allereerste poetry slam in Almelo. Een poetry slam is een wedstrijd tussen podiumdichters, waarbij het publiek in drie rondes de winnaar kiest. Het fenomeen kwam in de jaren negentig vanuit Amerika overwaaien. Tegenwoordig kent Nederland talloze regionale slams en een NK dat jaarlijks in Utrecht plaatsvindt. Poetry slam is vaak divers en toegankelijk voor alle leeftijden en schrijfstijlen.

 

De winnaar van de avond (Chelsea Oost) won 100 euro en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam 2016. Ter voorbereiding werd een workshop poetry slam worden gegeven in café De Shamrock, door dichter en slamkampioen Ellen Deckwitz. Deckwitz groeide op in Borne en won verschillende prijzen met haar poëzie.

 

De presentatie en organisatie van de slam was in handen van de in Almelo geboren dichter Anne Broeksma. De avond werd muzikaal omlijst door de bekende singer-songwriter Awkward i.

 

De MAFF poetry slam werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen vanuit het Cultuurarrangement van de gemeente Almelo / provincie Overijssel en het Stadsfonds Almelo.

gemalmelo_upprovincie ovlogo_kleurlogo stadsfonds cmyk

Date

juli 30, 2014

Category

NTK Archief