Herman Krikhaarprijs

Herman Krikhaarprijs

De Beeldende Kunstprijs van Almelo

 

De Herman Krikhaarprijs bestaat sinds 2008 en is inmiddels een begrip in Almelo. De prijs wordt georganiseerd om het belang van actieve beeldende kunstenaars in Almelo te onderstrepen. De aanwezigheid van beeldende kunst is niet iets vanzelfsprekends. Een middelgrote stad als Almelo mag er trots op zijn, dat vele kunstenaars er willen werken en/of leven. Om in aanmerking te komen voor de prijs kunnen kunstenaars wonend of werkend in Almelo zich ieder jaar van te voren inschrijven om deel te nemen aan een overzichtsexpositie. 

 

De speciale Herman Krikhaarprijs expositie vind ieder jaar in oktober plaats. Naar aanleiding van ingeleverd werk op de expositie zal een deskundige jury een winnaar bepalen. Deze winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro ter ondersteuning van zijn of haar kunstpraktijk.

 

De voorwaarden om mee te kunnen doen zijn eenvoudig. Naast dat beeldend kunstenaars wonend of werkend zijn in Almelo, moeten ze professioneel actief zijn op het gebied van de kunsten. Beeldend kunstenaars uit alle disciplines mogen met de expositie meedoen. Het in te leveren werk mag echter niet groter zijn dan 1 x 1 x 1 meter.

 

Een belangrijk doel van de stichting Nieuwe Twentse Kunst is, dat kunst en kunstenaars onder de aandacht worden gebracht. De gemeente Almelo ondersteund de prijs met een jaarlijkse subsidie.

 

Ga hier naar de site: Herman Krikhaarprijs

 

Of mail voor informatie: Hilde Klaassens

 

 

Date

september 17, 2017

Category

NTK Projecten