MAFFESTIVAL 2015

MAFF 2015

 

Van 11 t/m 13 september presenteert het Media Art Flow Festival zich voor de negende keer in de Almelose binnenstad. MAFF vertegenwoordigd de beeldende kunst in het culturele weekend van Almelo, dat omgedoopt is in “Almelo op ‘t Rabat”. Het Twentse woord “Rabat”, staat voor reuring veroorzaken in de positieve zin van het woord. Iets wat geheel bij MAFF past. MAFF doet dit vanuit een inhoudelijk uitgangspunt, een thema. Het thema van MAFF 2015 is “Drama”.

 

Drama reinigt de ziel volgens de Oude Grieken. Deze reiniging van de ziel, het ondergaan van het drama, wordt door mensen in de huidige tijd nog steeds beleefd als ze met “kunst en cultuur” in aanraking komen. Echter de woorden “kunst en cultuur” lijken aan kracht in te boeten. Ze lijken steeds vaker wenselijk gedrag te vertonen of worden begrepen als amusement. Daardoor verliezen ze de scherpe randjes.

 

Met het thema “Drama” presenteert MAFF een standpunt over “kunst en cultuur”. Staan we aan de rand van deze teloorgang of is er nog hoop?

 

MAFF geeft Almelo de mogelijkheid om met nieuwe mediakunst in aanraking te laten komen. Dit jaar is daar o.a. AlexP; dit kunstduo gaat met een hele bijzondere mobiele projectie door de stad. Internationale kunstenaars zijn er, zoals o.a. Ruben Bellinkx uit België en Stefan Demming uit Duitsland. Stefan Demming laat met grote opblaasbare bloemen een eigen versie van de natuur zien. Young at Art wordt dit jaar ingevuld door de uit Almelo afkomstige Hanna Jansen. Zij heeft een fotografie project gedaan in de wijken van Almelo. De resultaten zijn zichtbaar in het Kunst-Torentje en op enige lege ruimtes in de binnenstad. Aan de Aa kade zal een openlucht bioscoop, onder andere een prachtige film van Charlie Chaplin vertonen.

 

Nieuw is een pop-up galerie aan de Schuttenstraat en de eerste MAFF poetry slam in proeflokaal België.

 

MAFF probeert ieder jaar iets anders aan te bieden. Het is een project dat zich op zeer eigenwijze “aanpast” aan de stad.

 

Met dank aan:

 

 

@lmelo_awtd_FC-Web logo almelo promo ALM1583 P_NB Werk & Bijstand Nr 4 2009.indd cafe_Belgie Lg_Beter_Wonen logo QSSzwartmede_mogelijk_gemaakt_door_a4