MAFFESTIVAL 2011

MAFF edition “Cultural Space Invaders” 25 t/m 27 maart 2011

 

Voor het uitwerken van het MAFFestival in 2011 ontving de stichting Nieuwe Twentse Kunst een ontwikkelsubsidie van de Mondriaan Stichting. Dit resulteerde in een afgewogen plan en thema. Het thema “Cultural Space Invaders”, was de leidraad en het festival draaide om de scheidlijn tussen de realiteit en virtualiteit op internet.

 

Het Torentje, een ruimte voor installatiekunst deed mee met Geert Mul. Olaf Mooij reed samen met Supergidsen vooraf en tijdens MAFF 2011 door de provincie Overijssel en Almelo met zijn Braincar. Kunstenaars Wessel Westerveld en Karl Heinz Jeron bouwden met kunststudenten uit Nederland en Duitsland in een letterlijke Field Lab situatie aan een media art garden op MAFF en op EMAF. Mediakunstenaars (Robert Roelink, Merijn Knippers, Edwin Bosch, Jan van Nuenen en Tina Tonagel) presenteerden lichtobjecten en projecties in leegstaande panden, op de bioscoop, in winkels en in een expositieruimte.

 

In de bioscoop waren een videoprogramma’s met o.a. geselecteerd ingestuurd videowerk, videowerk van Kees de Groot en een speciale selectie van videowerk van EMAF. In de bibliotheek waren lezingen die het thema verder uitdiepten van ondermeer John Heymans, A.J.Snijders, Joost Conijn en Geert Mul.

 

Op de zaterdagavond werkten meerdere horeca gelegenheden mee aan MAFF en presenteerden speciale CLUB MAFF avonden met elektronische muziek.

 

Last but not least deden ongeveer 400 leerlingen van middelbare scholen mee aan workshops voor MAFF 2011. Ook studenten van de AKI Kunstacademie en ROC studenten kunst en media droegen bij, zij volgden masterclasses van de door MAFF ingehuurde videokunstenaar Sije Kingma.

 

MAFF 2011 is met dank aan:

 

Cogas Cultuurfonds / Mondriaan stichting / Stadsfonds Almelo / Gemeente Almelo / Provincie Overijssel / SNS reaalfonds / Grenswerte / Euregio / Interreg IV / Lulof / Crouwel Vormgevers BNO