MAFFESTIVAL 2012

MAFF edition “i” 28 t/m 30 september 2012

 

De thematische aanpak van 2011 werd in 2012 tijdens het zesde festival gecontinueerd. Het gekozen thema i ging over het individu. Kunstenaars werden bij dit thema geselecteerd. Tijdens het 2012 festival werden er kunstwerken getoond in leegstaande winkelruimten, was er een projectie van formaat (het blauwe uur) en een groot educatieve programma (REAL AR). Dit is gelukt dankzij bijdragen van het VSB fonds, het Cultuur Participatie Fonds, de gemeente Almelo en het stadsfonds Almelo.

 

Het door MAFF getoonde werk van mediakunstenaars werd goed bezocht. Het tonen van werk in leegstaande winkelruimtes in de stad werkte zeer goed. Publiek wist dankzij de inzet van Supergidsen deze ruimtes te vinden. Kunstenaars met werk in winkelruimtes zijn: Jeroen van Loon, Marike Pool, AlexP, Ayla Fraatz en Rob Koenders.

 

De inzet van de supergidsen was dit jaar dankzij een bijdrage vanuit het VSBfonds gegarandeerd en met een beter resultaat dan het voorgaande jaar. Supergidsen werden ingezet om informatie te verschaffen over de getoonde kunstwerken. Vooral op het gebied van Augmented Reality hebben ze in Almelo veel betekend. Bezoekers en ook toevallige passanten werden gewezen op de mogelijkheden van AR en hoe dit ingezet zou worden tijdens het festival. De kunstroute van de gemeente Almelo werd goed onder de aandacht gebracht en tijdens het festival waren dan ook veel mensen te zien, die met hun smartphone voor hun neus door Almelo naar kunst speurden. Daarnaast is er een project waarbij Sander Veenhof en Victor de Vries door de stad gaan met AR graffiti.

 

Het project REAL AR leverde veel actieve deelnemers op, vooral workshop gedeelte. In de avonduren werd het werk geprojecteerd wat in de workshops ontstaan was.

 

MAFF 2012 was een geslaagd festival dat haar belangrijkste doel, het tonen van kunst met nieuwe media voor zowel een selectief als een breed publiek en het bewerkstelligen van publieksparticipatie waar gemaakt heeft.