Peninsula (NL)

Peninsula (NL)

Het Peninsula project is een collaboratie van de Twentse techno pioniers East Island, bestaande uit broers Tonie en Peter van der Loon en The Moderator, Klaas-jan Jongsma. Sinds het beging van de jaren 90 brengen deze acts hun muziek uit op tal van legendarische cult platenlabels. Naast hun voorliefde voor het ritme ontstond er ook een passie voor het experiment in hun muziek. Onder de noemer Peninsula bundelen de heren hun krachten en wordt hun achtergrond van elektronische muziek en hun passie voor opzoeken van muzikale grenzen. Peninsula maakt volop gebruik van modulaire synthese als bouwblokken voor hun muziek. Dankzij deze bouwblokken kunnen zei met grote precisie hun geluidscollage kneden en evolueren gedurende hun performance. Hun electronische experimenten worden versterkt door reactive beelden, gevormd door elementaire vormen welke op hun beurt weer worden vervormd door de muziek zelf.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.