AlexP (NL)

AlexP (NL)

AlexP bestaat uit Alex Prooper (1963) en Simone van Dam (1973).

Digitaal kunstenaar Alex Prooper begon zo’n 30 jaar geleden met het ontwikkelen van software voor verschillende computersystemen. Simone van Dam heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en heeft de laatste 15 jaar met Alex samen gewerkt.

 Het werk van AlexP richt zich veelal op interactie. Vanaf hun eerste interactieve installatie “Bach in a Cage (1999) hebben ze verschillende interactieve werken gemaakt. Deze brengen zowel verwarring als verrassing teweeg bij de toeschouwers.

 Het werk van AlexP is te zien op festivals, tentoonstellingen en in galleries. Hun werk was bijvoorbeeld te zien in het Kröller Müller museum en het Jeugdfilmfestival in België. De interactieve videomapping “Crowd” won vorig jaar de publieksprijs bij Beamlab Open Air tijdens het Amsterdam Light Festival.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.