Spelers

De spelersgroep voor theaterspektakel “He’k wat van oe an?” is compleet!

Bekende en niet bekende Tukkers spelen mee in deze unieke productie. Hieronder vindt u een introductie van de hoofdrolspelers.

Laurens ten Den

Rol: Wodan
Beroep: acteur, regisseur, schrijver, presentator en artistieke aanjager
Referenties: ‘Van jonge leu en oale groond’, ‘Van katoen & nu’, ‘Woodstock the story’, Shakespeare am Kloster’, ‘De FC Twente Crisisrevue’ etc. etc. Laurens ten Den is een allround theatermaker die zijn publiek op bevlogen wijze meesleept in zijn humorvolle en herkenbare verbeelding. Hij heeft ook het script geschreven voor theaterspektakel “He’k wat van oe an?”.

Boudewijn Koops

Rol: Christoffer Jordan
Beroep: acteur, theatermaker en presentator
Referenties: Tv- serie ‘Van jonge leu en oale groond’, voorstelling ‘In Blessuretijd’ in samenwerking met FC Twente, diverse (inter)nationale theaterproducties van De PeerGrouP en TEN producties, 5 jaar regisseur geweest van ‘Het historisch schouwspel Den Ham’ (een van de grootste Community-Art projecten van Oost-Nederland) en samen met Ilona Kevelham + Typhoon oprichter van De Zwolse Stadsproductie, die in Mei 2018 zal plaatsvinden in Zwolle.

Marijke Bijen

Rol: Vrouw Holle
Beroep: Coördinator activiteiten en vrijwilligers bij de Zorggroep Sint Maarten
Referenties: Act als Gretha bij carnavalsgala’s overal in Twente, speler bij Oldenzaalse revue: Snor, diverse presentaties in opdracht van evenementenorganisaties en/of het bedrijfsleven.

Bart Grönefeld


Rol: Soldaat
Waarom He’k wat van oe an?: We doen mee met onze gezellige carnavals club, de Promotie en Publiciteit Commissie van de OCV De Kadolstermennekes. Buiten de carnaval om komen we ook regelmatig samen. Dit is even iets anders maar wel gezellig en een leuke ervaring.
Beroep: Horlogemaker bij Grönefeld Watches
Bekend van: de horloges die ik maak samen met mijn broer en onze 6 medewerkers. Internationale awards gewonnen waaronder twee keer de Oscar van de Horloge industrie, de Grand Prix d’Horlogerie de Genève.
Gek op: het gemoedelijke Bourgondische leven in Twente
Lijfspreuk: ai’j d’r bunt dan moi’j d’r wean.
Wat wil je nog meer kwijt? Dit wordt mijn eerste acteerervaring. Kijken of ik hier een echte Oscar voor kan scoren……..