Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Willem Jakobs & Pieter Drift

februari 24 @ 16:00 - april 15 @ 17:00

In het Kunst-Torentje Almelo

 

Beeldend kunstenaar Pieter Drift (Vlaardingen, 1967) studeerde in 1991 af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam (Vrije Grafiek) en maakt etsen, tekeningen en collages.
Willem Jakobs (Benthuizen, 1971) studeerde in 1995 af als beeldhouwer, maar volgde daarna een nieuwe opleiding en werd landschapsarchitect.

 

Drift en Jakobs zijn zwagers van elkaar en kennen elkaar al sinds 1987. Pas in 2012 besloten ze samen iets te maken op Flatsival in Arnhem. En dat beviel. Sindsdien werken ze samen als kunstenaarsduo.

 

Over hun werk


“Elke week gaan we samen even zitten, noteren we allerlei ideeën en gaan op stap. We beperken ons tot nu toe tot alledaagse dingen als tafels en stoelen. We willen de werkelijkheid een twist geven. Iets vervreemdends, een poëtisch beeld. Het gaat erom dat je opnieuw moet kijken. En ja, een beetje geïnspireerd door Klaas Gubbels (van wie ik op de academie in Rotterdam nog les heb gehad) zijn we wel. Ook hij werkt in Arnhem en is al decennialang bezig met tafels en stoelen.

“Verder zijn onze inspiratiebronnen Banksy en Gilbert & George. Ons werk lijkt er niet op, maar doet er wel aan denken, doordat we onszelf als duo gebruiken (Gilbert & George) en soms kiezen voor guerillakunst (Banksy). Maar wat afwijkend is, is onze vorm: wij gebruiken alledaagse objecten en plaatsen die ongevraagd in de openbare ruimte.”

 

Uit HP de tijd

Gegevens

Begin:
februari 24 @ 16:00
Einde:
april 15 @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.kunsttorentje.nl

Organisator

Menno Dimitri Ouderkerk
Telefoon:
0622095713
E-mail:
stichtingntk@gmail.com

Locatie

Almelo
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Nederland
+ Google Maps