Title Image

Guda Koster

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Guda Koster

februari 5 @ 09:00 - april 3 @ 18:00

Gratis

In samenwerking met het Stedelijk Museum Almelo exposeert Guda Koster in het Kunst-Torentje het werk “In de armen van Morpheus“.

In het Stedelijk Museum Almelo is Guda Koster te bewonderen met: Extraordinair, Art & Fashion in installaties, sculpturen, performances en foto’s.

Guda Koster is een beeldend kunstenaar die installaties, sculpturen, performances en foto’s maakt waarin kleding een belangrijke rol speelt. Kleding heeft niet alleen een praktische functie, maar brengt ook een boodschap over. In ons dagelijks leven communiceren we onze identiteit en sociale positie vooral via onze kleding. Kleding kan worden gezien als een vorm van beeldende kunst die uitdrukking geeft aan de manier waarop we onszelf en onze relatie met de wereld om ons heen zien.

Guda over haar creaties:

“Ik behandel het lichaam als een sculpturaal basismateriaal, dat altijd onpersoonlijk is en het gezicht verborgen blijft. Het gezicht is zo belangrijk dat het je afleidt van andere dingen, zoals de vorm van de kleding, de patronen of de compositie. Als je het gezicht niet kunt zien, wordt de menselijke figuur ontmenselijkt tot een sculptuur en kan de aandacht van de kijker gericht blijven op patronen, stoffen en algemene sferen.
Mijn werken zitten vol met alledaagse parallellen, milde maatschappijkritiek, ironie en humor. Ik speel graag met illusie en contrast tussen het zichtbare en het onzichtbare. Onzichtbare gezichten, verborgen achter kleine huizen, geometrische vormen of bepaalde sociale of religieuze tekens, wissen de grenzen tussen mensen en context, creëren mysterie en voeden het verlangen om meer te weten, waardoor mijn kunst een universele taal wordt.”

Guda Koster maakt werk dat zich begeeft in het gebied tussen mode, beeldhouwkunst, fotografie en performance. Haar sculpturen en foto’s van mensen die schuilgaan in strakke, kleurige vormen van textiel maken nieuwsgierig. Soms is er niet meer te zien dan een been of een arm. Het werk is humoristisch, maar soms ook beklemmend.

In het kader van het Textielfestival Twente

 

   

 

Gegevens

Begin:
februari 5 @ 09:00
Einde:
april 3 @ 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
Bekijk de site van Locatie