Title Image

Expositie Mirjam Boomert

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Mirjam Boomert

maart 9, 2019 - april 7, 2019

Gratis

Mirjam Boomert (1965, Vlaardingen) is autodidact kunstenaar en werkt veelal vanuit haar Verbeeldingsatelier in het Vlaardingse havengebied. Textiel in z’n breedste vorm, hergebruik, fotografie en teksten zijn belangrijke pijlers voor haar werken.

 

Can’t touch this van Mirjam Boomert inhet Kunst-Torentje

 

“Zo veel glas, zo veel te zien en dan mag je niet aanraken…..”

 

Mirjam Boomert:

 

“Voor mij, als kunstenaar, is de tactiele ervaring noodzakelijk. De materialen sturen handen en hoofd en kunnen zo voor onverwachte wendingen zorgen. Voelen is bij het creëren net zo belangrijk als kijken.
Als toeschouwer ben je dus meestal in het nadeel; deze strijd tussen het willen maar niet mogen aanraken komt sterk naar voren: de verleiding van het werk.”

De textielgeschiedenis van Almelo en het Kunst-Torentje vermengt zich met Mirjams voorliefde voor textiel, fotografie en de behoefte tot aanraken.

 

www.mirjamboomert.nl

 

Mirjam Boomert heeft in november 2018 de Jordy Koevoets Beeldende Kunstprijs gewonnen. Onderdeel van deze prijs is een expositie in het Kunst-Torentje. Deze landelijke kunstprijs is opgezet door Jordy Koevoets en het BKKC* in Tilburg. De opdracht was om een bestaand kunstwerk van Jordy Koevoets zo goed mogelijk te reproduceren. Het is een ludieke kunstprijs met een serieuze uitwerking. De winnaar ontvangt vanuit BKKC Tilburg prijzengeld en krijgt een expositie aangeboden in het inmiddels landelijk bekende Kunst-Torentje.

 

In maart 2019 organiseert de stichting NTK alweer vijf jaar exposities van installatie kunst in het Kunst-Torentje. De belangstelling om te exposeren is enorm, het programma zit vol t/m januari 2021. Voorwaarde om te exposeren voor kunstenaars is het indienen van een plan en het kunnen leveren van een uniek kunstwerk welke past op de locatie.

 

*BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur)

Gegevens

Begin:
maart 9, 2019
Einde:
april 7, 2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

kunst torentje
Egbert Gorterstraat 7
Almelo, Overijssel 7607GB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Nieuwe Twentse Kunst
E-mail:
stichtingntk@gmail.com