Top / Bakker

Top / Bakker

Locatie: Schuttenstraat

 

Het Zwolse kunstenaars duo Sjan Top en Ewoud Bakker zijn in 2010 afgestudeerd aan Artez Fine Arts. Na hun afstuderen zijn ze beide met digitale media gaan werken.
Sjan Top zijn werk komt voort uit de observatie van de natuur en zijn structuren. Doormiddel van installaties onderzoekt hij structuren in de natuur. Met installaties die zout kristallen groeien of in de digitale wereld met complexe animaties en videobewerking. Zijn werk leeft op de grens van wat video en animatie is en wat er mee mogelijk is. Fractals, kristal structuren en andere wiskunde structuren vind je vaak terug in zijn werk.
Ewoud Bakker van origine een kunstschilder, houdt zich ook bezig op het digitale vlak. Zo begon hij met digitaal schilderen en dit ontwikkelde zich tot animatie en installaties. In zijn werk zoekt hij naar de illusie van de realiteit. Hij laat zich hierbij inspireren uit kwantum theorie en filosofie. Door de overlappende interesse en werkwijze werken Bakker en Top nu 3 jaar samen aan media installaties.

Date

11 augustus 2016

Category

MAFF 2016

Tags
ewoud bakker, MAFF X, sjan top