MAFF poetry slam

MAFF poetry slam

De allereerste Almelose MAFF poetry slam

 

Tijdens het festival zal de allereerste Almelose poetry slam plaatsvinden. Om 20:00 uur op zaterdag 12 september zal in Proeflokaal België blijken wie de beste podiumdichter van Almelo is. Ter voorbereiding wordt op zaterdag 5 september een workshop poetry slam aangeboden, onder leiding van de in Borne geboren dichter Ellen Deckwitz, winnaar van het NK Poetry Slam in 2009. Dichters zijn uitgenodigd zich aan te melden. De MAFF Poetry Slam Twente is de allereerste poetry slam in Almelo. Een poetry slam is een wedstrijd tussen podiumdichters, waarbij het publiek in drie rondes de winnaar kiest. Het fenomeen kwam in de jaren negentig vanuit Amerika overwaaien. Tegenwoordig kent Nederland talloze regionale slams en een NK dat jaarlijks in Utrecht plaatsvindt. Poetry slamis vaak divers en toegankelijk voor alle leeftijden en schrijfstijlen.

 

De winnaar van de avond wint 100 euro en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam 2016.

 

Ter voorbereiding zal op zaterdag 5 september tussen 11 en 14 uur een workshop poetry slam worden gegeven in café De Shamrock, door dichter en slamkampioen Ellen Deckwitz. Deckwitz groeide op in Borne en won verschillende prijzen met haar poëzie. Tijdens de workshop krijgen de dichters tips om hun gedichten op het podium nóg beter uit de verf te laten komen. Deelname aan de workshop is gratis en inclusief een lunch.
De presentatie van de slam is in handen van de in Almelo geboren dichter Anne Broeksma. In Utrecht organiseert zij al jaren literaire avonden. Dit jaar verplaatst zij haar activiteiten op uitnodiging van de stichting Nieuwe Twentse Kunst naar Almelo. De avond wordt muzikaal omlijst door de bekende singer-songwriter Awkward i en is gratis toegankelijk.

 

De deelnemers aan de MAFF Poetry Slam zijn bekend! Er is geselecteerd op regio (Overijssel, Drenthe, Gelderland) en op aanmelddatum.

 

Michelle Brouwer, (Zwolle, Overijssel)
Maarten Buser (Wehl, Gelderland)
Dick Schlüter (Enschede, Overijssel)
Chelsea Oost (Almelo, Overijssel)
Mischa van Huijstee (Drenthe)
Isis Zengerink (Hengelo, Overijssel)
Ingrid de Vos-Hommel (Borne, Overijssel)
Koen Sijbesma (Apeldoorn, Gelderland)
Sannemaj Betten (Almere, Flevoland, 1e aanmelder dus er toch bij)

 

Er zijn wel nog enkele plekken beschikbaar voor de gratis workshop Poetry Slam door Ellen Deckwitz op 5 september van 11.00 tot 14.00 u. Ook in Almelo!

 

De MAFF poetry slam wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen vanuit het Cultuurarrangement van de gemeente Almelo / provincie Overijssel en het Stadsfonds Almelo.

Date

5 September 2017

Tags
MAFF 2015 Poetry slam