BAFF

15 september t/m 17 september 2017

Bentlage Art Flow Festival 15 september t/m 17 september 2017

 

In het hart van het natuurrijke landgoed Bentlage vlak aan de Eems, ligt het voormalige kruisherenklooster Bentlage. Het in 1437 gebouwde klooster is sinds 1978 in bezit van de stad Rheine. Op dit moment is het gerestaureerde Klooster een cultuurcentrum, museum en bed en breakfast. Bij zowel mensen uit de omgeving als buiten Rheine is het klooster een geliefde plek voor een dagje uit.

 

Tijdens het Bentlage Art Flow Festival vinden er verschillende presentaties van media- en lichtkunstenaars en filmvertoningen plaats in de buitenruimte rondom het klooster en in de expositieruimte “de Ökonomie”. BAFF is de opmaat voor “KAFF”. Na BAFF volgens meerdere KAFFs “Korte Art Flow Festivals in de Euregio.
Tijdens de events die onder de “Art Flow” vallen gaat het onder andere om het tonen van videomappings. Een steeds populairder wordende techniek om gebouwen en objecten, perfect uit te lichten. Een vraag die tijdens BAFF gesteld wordt is wanneer wordt videomapping een nieuwe vorm van videokunst? Of is het dat al?
Naast een interessant dagprogramma veranderd BAFF in de avond het klooster en zijn barokke arcadische tuin in een wonderlijke wereld van licht-, video-, film- en installatiekunst.

ãIch-OrgelÒ Ð Einladung zum meditativen KomponierenãIch-OrgelÒ von Stefan Demming und Michael Rieken ist eine interaktive Klang-Licht-Installation, bei der Kameraaufnahmen von Besuchern in eine klangliche Komposition und skulpturale Lichtinstallation Ÿbertragen werden.Indem Ausstellungsbesucher einem Feld aus GlŸhbirnen gegenŸbertreten, hauchen sie diesem durch ihre Anwesenheit Leben ein. Die Bewegungen haben dabei Einfluss auf eine Komposition aus KlŠngen, die Orgelwerken von J. S. Bach entstammen.