Art Flow Events

Art Flow Events

(artflow.events) grensoverschrijdend platorm voor Nederlandse en Duitse kunstenaars.

 

De stichting Nieuwe Twentse Kunst (Almelo) heeft samen met de Duitse organisatie Kloster Bentlage (Rheine) onder de naam Art Flow een grensoverschrijdend platorm voor Nederlandse en Duitse kunstenaars opgezet, met als doel het autonome kunstklimaat in de Euregio van Twente en Munsterland te versterken. Onderdeel van Art Flow is het Bentlage Art Flow Festival dat gehouden zal worden van 15 t/m 17 september 2017 in Kloster Bentlage, een overkoepelend festival van lichtkunst en aanverwante nieuwe kunsten, zoals performances, installaties, muzikanten en dj’s op de opening en afsluiting in en om Kloster Bentlage.

 

Als uitgangspunt voor het platorm wordt de Media Art Flow Factory genomen, een stroom van kortdurende kunstevents die inhaken op de plaatselijke culturele infrastructuur, waardoor er leterlijk een Art Flow ontstaat. Als eerste loopt momenteel CEL10 in Almelo.

 

Het project Art Flow wordt ondersteund door meerdere gemeentes, RegionaleKulturPolitik NRW en door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland, medegefinancierd door de Europese Unie (EU).